Printre cele mai populare materiale de canapea se afla pielea, stofa, catifeaua si pielea ecologica. Care este cel potrivit? Ce alegem? In articolul de azi iti explic motivele pro si contra fiecarei optiuni de imbracare a canapelelor.
MATERIALE DE CANAPEA
In primul rand, trebuie sa te gandesti la stilul tau de viata acum dar si sa iti imaginezi cum se va schimba acesta pe viitor. Aici ma refer mai exact la posibilitatea de a avea copii, deoarece pastrarea curateniei va deveni mai dificila. De asemenea, ei implica si marirea familiei, deci si a cantitatii de spatiu necesar.
Un alt aspect este detinerea de animale: atunci ai nevoie de materiale usor de curatat si rezistente la zgarieturi.
LONGEVITATEA UNEI CANAPELE IN FUNCTIE DE MATERIAL
Cati ani rezista o canapea? Raspunsul depinde mult de model, de materialele din care este facuta si imbracata, de cum si cat este folosita dar si de rutina ta de curatenie corecta.
Materialele exterioare naturale ca bumbacul, lana si stofa reprezinta o alegere minunata. Atunci cand sunt insa combinate si cu o parte materiale sintetice, ele ofera si mai multa usurinta la curatenie, plus o rezistenta indelungata. Toate aceste aspecte ajuta ca o canapea sa arate ca noua pentru mai mult timp.
De exemplu, canapeaua de lux Delia 311 din stofa grupa 4 Kronos este o optiune cu longevitate mare datorita materialului de calitate si a culorii care nu lasa petele sa se observe asa de usor.

Daca aveti un stil de viata care sustine animalele, puteti desigur alege pielea ecologica, insa trebuie sa stiti ca pe langa faptul ca este mai ieftina si animal friendly, ca produs rezista mai putin decat cea adevarata. Pielea ecologica este de fapt o forma de plastic, care se crapa cu timpul. Cu cat materialele ecologice sunt mai bune, cu atat arata mai apropiat de cea adevarata si dureaza mai mult pana apar primele crapaturi. Un astfel de exemplu reusit este design-ul York 321 care arata absolut minunat!
Pielea de animal este alta optiune, care rezista in timp mult mai bine decat cea ecologica. Exista foarte multe varietati si niveluri de calitate, insa in general in loc sa se crape, ea capata o patina daca este intretinuta corect. Este bine de stiut ca necesita materiale de curatare si ingrijire lunara speciala. Spre deosebire de bumbac, panza si pielea ecologica, o canapea din piele adevarata poate chiar sa arate bine dupa ani de zile, patina dandu-i personalitate. Iti recomand design-ul Delphi.

Catifeaua este poate cel mai dificil material pentru ca se poate deteriora repede. Puful sau se rareste in timp iar zgarieturile se vad usor. De asemenea, suprafetele des folosite se raresc si ele. Insa catifeaua este cu totul deosebita si rafinata, deci o optiune pe care nu trebuie sa o inlaturati imediat.
CALITATEA MATERIALELOR PENTRU CANAPELE
Dincolo de materialul in sine, conteaza foarte mult si calitatea acestuia. O piele de buna calitate va rezista mult mai mult decat una de o calitate indoielnica. Astfel, un bumbac de buna calitate si va scamosa mai putin decat unul prost. Sfatul meu este sa alegeti, daca va puteti incadra in buget, cea mai calitativa optiune. In general, materialul bun va va scuti de recumpararea unei canapele timp de mai multi ani decat cel slab calitativ, pana la urma economising bani dar si timp.
CE MATERIAL EXTERIOR DE CANAPEA ITI PLACE?
Canapelele din piele sunt preferatele mele.
Foarte bune sfaturile.
Cred ca e greu de ales dintre atatea canapele superbe de la Elvila, dar prima e deosebita.