Iti doresti un microblading si vrei sa stii mai multe? Care este cel mai bun salon? Cum se vindeca microbladingul? Care este pretul? Cum decurge sedinta si cat dureaza? Ce tehnici poti alege? Cat rezista? Astazi o sa vorbim pe larg despre aceasta procedura cosmetica, explicand pe intelesul tuturor ce implica, de la beneficii la posibilele riscuri.
DEFINITIA MICROBLADINGULUI
Microbladingul inseamna o metoda moderna de machiaj semi-permanent, efectuata pentru a infrumuseta forma sprancenelor. Aceasta tehnica este foarte naturala, imitand firul de par. Spre deosebire de un tatuaj clasic, adancimea la care intra acele stiloului este mult mai mica, neavand efect permanent. Astfel, lama doar zgarie pielea, depozitand cantitatea necesara de pigment, fara sa lase urme adanci. Acest lucru ajuta la o vindecare mai rapida si la evitarea cicatricelor.
Este microbladingul acelasi lucru ca si micropigmentarea? Este microbladingul un tatuaj? Raspunsul la ambele intrebari este nu.
Cat dureaza procedura de microblading? In sine, difera de la persoana la persoana dar in general poate dura estimativ 2.5 ore. Cat despre timpul in care pigmentul poate fi prezent in piele, el variaza de la 1 la 2 ani. Intre timp, se poate face retusuri, pentru mentinerea formei si culorii.
BENEFICII SI RISCURI
Pentru cine este potrivit microbladingul? El este recomandat deoarece nu rezista foarte mult, iar noi cu trecerea timpului ne schimbam fizionomia, cat si gusturile. Poate fi de ajutor in cazul in care:
- sprancenele sunt rare si se doreste completarea firelor
- exista goluri in spranceana si se doreste umplerea lor
- exista motive medicale iar sprancenele sunt putin sau deloc vizibile
- asimetria sprancenelor este foarte mare si se vrea corectata
- forma naturala nu avantajeaza si se doreste o redesenare
- se vrea reducerea timpului dedicat machiajului
Exista insa si riscuri ale acestei proceduri. In primul rand, indiferent de tehnica si motivul pentru care vreti un microblading, trebuie sa va adresati unui profesionist. Doar un expert va poate oferi un mediu steril si o lucrare cu aparatura si tehnici corecte. Astfel minimizati sansele de a lua boli dar si de a avea rezultate neplacute.
Totusi, chiar daca procedura este facuta intr-un salon, riscurile microbladingului pot include:
- infectarea pielii prin nerespectarea indicatiilor de ingrijire pre si post-tatuaj
- contaminarea cu boli si virusi prin nesterilizarea incorecta a salonului
- neajungerea la rezultatul visat prin comunicarea deficitara cu experta
Subliniez iar importanta alegerii unui salon curat, in care profesionista sa aibe exemple clare ale muncii sale. Fiti atente la folosirea numai a echipamentelor sterile, putand cere chiar sa vi se curete sau deschida in fata voastra anumite produse.
TEHNICA SI ETAPELE MICROBLADINGULUI
Fiecare academie are o anumita modalitate de a aborda acest domeniu si este caracterizata de un stil. Astfel, exista mai multe scoli de microblading insa una dintre cele mai prestigioase este Branko Babic PhiBrows Microblading Academy. Bazata pe Proportia de Aur, sprancenele sunt desenate cu precizie cu ajutorul unui compas special. In acest mod se ajunge la forma ideala, masurata in functie de chipul fiecarei cliente. Doar grosimea este negociabila, restul formei fiind dictata de proportii.
ETAPELE UNEI SEDINTE DE MICROBLADING
In general, o sedinta de microblading incepe cu o consultatie efectuata de un profesionist. Astfel, se va evalua starea pielii si a sprancenelor voastre si puteti discuta ce rezultate va doriti. Depinzand de acesti doi factori (stare + asteptari) profesionistul va poate spune daca este o lucrare posibila sau nu, si ce se poate face. Lucrarea se poate realiza si atunci, cu anumite conditii sau in alta zi. Detaliile trebuie stabilite si discutate, toate fiind incluse intr-un chestionar.
In ziua efectuarii machiajului semi-permanent, urmatorul pas este masurarea si desenarea formei sprancenelor. Modalitatea in care aceasta se face tine foarte mult de trainingul pe care l-a urmat profesionistul.
Ana-Maria de la Insane Beauty Studio din Constanta, Artista PhiBrow, respecta standardele de calitate ale Branko Babic PhiBrows Microblading Academy si mereu masoara riguros cu un compas special. Dupa aprobarea formei de catre clienta, se trece la anestezierea locala si la realizarea propriu-zisa a lucrarii. Ea foloseste o ustensila manuala cu lamele de unica folosinta (nu bazaie si nu este la curent ca aparatele de tatuat) impreuna cu pigmentii de calitate PhiBrows.
Dupa aproximativ 30 de zile, este sedinta de retus in cazul in care sunt zone unde pigmentul s-a estompat sau pentru crearea de fire suplimentare.
CUM ALEGEM CEL MAI BUN SALON DE MICROBLADING?
In primul rand, va sfatuiesc sa puneti pret pe curatenia din salon si pe calitatea lucrarilor asa cum reiese din portofoliu. Dar cum ajungem sa selectam un salon in primul rand? Cand cautam “microblading”, am intrat pe profilul de Instagram al Insane Beauty Salon din Constanta. Acolo am fost placut impresionata de exemplele reusite de inainte/ dupa. Acesta este un prim pas foarte important, sa evaluam calitatea muncii prestate. Pe acele exemple ne putem ghida, alegand artistul al carui lucrari ne plac cel mai mult. Mai mult, putem cauta recenzii despre artist sau ii putem vizualiza website-ul.
Apoi este important sa contactam artistul si sa comunicam. Alta etapa de selectie este vizita la salon. Daca ne place si este pe masura asteptarilor noastre in ceea ce priveste igiena, putem continua procedura acolo.
Microbladingul poate fi o procedura minunata pentru cele care isi doresc sprancene frumoase fara sa fie nevoie sa le machieze zilnic. Va invit sa aplicati sfaturile mele si sa imi lasati parerile voastre in comentarii.
Leave a Reply